بنیاد تعاون زندانیان با ۶۵ سال سابقه با هدف توانمند سازی زندانیان برای بازگشت مجدد آنان به جامعه تأسیس شده است .این نهاد عام المنفعه بدون دریافت بودجه های دولتی و به صورت خود گردان هم اکنون بالغ بر ۲۲۰۰ واحد تولیدی ، صنعتی ، کشاورزی ، دامپروری ، آبزی پروری و خدماتی را در داخل ، پیرامون و بیرون از زندان های کشور اداره می نماید .بنیاد در حال حاضر برای ۳۵ هزار نفر از زندانیان شغل مولد ایجاد نموده و این روند همچنان در حال افزایش است .
بنیاد زندانیان را در ۴ گروه اشتغال نشسته ( کنار تخت و محل اقامت ) ، اشتغال در محیط بسته ( کارگاه های صنعتی و خدماتی داخل زندان ها ) ، اشتغال در محیط نیمه باز ( ۱۵ هزار هکتار اراضی پیرامون زندان ها و در فعالیت های کشاورزی ، دامپروری و آبزی پروری ) ، اشتغال در محیط باز یا اعزام بکار ( شهرک های صنعتی ، کارخانجات ، منابع طبیعی و شهرداری ها ) ، مشغول بکار نموده است.
با زندانی شدن افراد ، خانواده آنان بیشتر در معرض آسیب های اجتماعی قرار می گیرند .زندانیان در قبال کار ها و فعالیت هایی که انجام می دهند از بنیاد حقوق و دستمزد دریافت می کنند .نیمی از حقوق و دستمزد زندانیان به حساب خانواده های شان و نیمی دیگر برای تامین مخارج ضروری در زندان به حساب زندانیان واریز می شود.
زندانیان پیش از اشتغال در واحد های تولیدی ، صنعتی ، کشاورزی و ... در کلاس های حرفه آموزی و در ۲۰۰ رشته فنی و حرفه ای آموزش های لازم را فرا می گیرند .آموزش های زندانیان یا به صورت استاد ، شاگردی و مستقیماً توسط واحد های تابعه بنیاد انجام می شود و یا به صورت سیستمی با مشارکت سازمان آموزش فنی حرفه ای ، سازمان زندان ها و بنیاد انجام می شود .زندانیان پس از فراگیری آموزش ها در آزمون های تخصصی شرکت کرده و در صورت کسب امتیازات لازم از سازمان آموزش فنی و حرفه ای گواهینامه دریافت می نمایند .این گواهینامه ها پس از آزادی می تواند برای ادامه مسیر شغلی زندانیان مثمر ثمر واقع گردد. زندانیان هم اکنون ۳ هزار نوع کالا و محصول را در ۱۴ گروه تولید می نمایند و این روند همچنان در حال افزایش است .
اهداف و فعالیت های بنیاد را بهتر بشناسید
درباره نمایندگی استان آذربایجان غربی
تاریخچه بنیاد
در بنیاد تعاون کمک به وضع مالی مددجویان و بهبود وضعیت معیشتی آنان و خانواده شان موضوع دغدغه خاطر مسئولین چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران بوده که در این راستا اقداماتی صورت پذیرفته که می توان به قانون وادار نمودن محبوسین غیر سیاسی به کار از طریق انتقال به مؤسسات صنعتی و فلاحتی مصوب ۱۳۱۴/۱۲/۱۲ کمیسیون قوانین عدلیه و نظامنامه اشتغال مددجویان مصوب ۱۳۱۵/۵/۱۲ هیأت وزراء اشاره نمود .
از این فعالیت های اشتغال زایی در ندامتگاه در سال ۱۳۲۶ به نام کارخانجات ندامتگاه آغاز به فعالیت نمود و در تاریخ ۱۳۳۳/۷/۱۷ جهت بهبود وضعیت کارخانجات ندامتگاه ، بنگاه تعاون و صنایع برای اشتغال مددجویان به امور حرفه ای صنعتی ، هیأت وزیران اساسنامه ای در این راستا مصوب نمودند تا فعالیت های بنیاد تعاون بصورت نظامند انجام پذیرد و زیر نظر فرمانده شهربانی کل کشور فعالیت نمایند این فعالیت ها تا قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به صورت موردی انجام می پذیرفته است که پس از پیروزی انقلاب بنیاد تعاون زیر نظر شورای عالی قضایی و سپس به صورت مستقیم زیر نظر رئیس محترم قوه قضائیه در حال انجام وظیفه در راستای مواد اساسنامه اعم از کمک به اعاشه مددجویان بی بضاعت و خانواده ایشان ، کمک به آزادی محکومین غیر مالی ، ایجاد مؤسسات صنعتی ، کشاورزی و خدماتی در جهت رسالت اشتغال زایی می باشد.
0
تعداد مددجویان تحت پوشش
0
تعداد واحد صنعتی و تولیدی
0
تعداد محصولات تولیدی
0
زیربنای واحدهای تولیدی
اهداف بنیاد
- ایجاد ، تقویت و توسعه اشتغال و حرفه آموزی
- افزایش درآمد ازطریق توسعه وبهبود ساختار تولید ( بهره وری ) با استفاده از منابع داخلی و مشارکت سایربخشها وکمک های دولت
- کمک به معاش زندانی وخانواده وی و کسب درآمد برای پرداخت دیه ومحکومیت مالی
- بهسازی ساختار و منابع بنیاد تعاون
چشم انداز بنیاد
تبدیل مددجو به انسان کارآفرین برای دستیابی به جایگاه نخست در منطقه براساس شاخص های سرانه حرفه آموزی ، آموزش و اشتغال مددجویان، جهت ایجاد اشتغال پایدار و فراهـم نمـودن درآمـد پایـدار برای مددجـویان کمک به آزادی آنان ( در راستای سیاست کاهش جمعیت کیفری وحبس زدایی ) ، تأمین رفاه و کمک به معیشت خانواده مددجویان با تأکید بر مردم سالاری دینی ، عدالت اجتماعی، حفظ کرامت و حقوق انسان ها ( محوریت قراردادن کارآفرینی در فعالیت ها و تولید ثروت برای بنیاد، مددجویان و خانواده آنان)
پخش ویدیو
بازتاب فعالیت های بنیاد در رسانه ها
با زندانی شدن افراد ، خانواده آنان بیشتر در معرض آسیب های اجتماعی قرار می گیرند . زندانیان در قبال کار ها و فعالیت هایی که انجام می دهند از بنیاد حقوق و دستمزد دریافت می کنند .نیمی از حقوق و دستمزد زندانیان به حساب خانواده های شان و نیمی دیگر برای تامین مخارج ضروری در زندان به حساب زندانیان واریز می شود. بخشی از این فعالیت های اشتغال زایی به صورت مصاحبه و یا گزارش های تصویری در رسانه های کشو بازتاب داده شده است. از جمله رسانه های تصویری اینترنتی در این خصوص وب سایت آپارات می باشد.